Gebitsprothese Rotterdam-zuid

Kunstgebit

Een kunstgebit is een volledige gebitsprothese die al uw tanden en kiezen vervangt. Allereerst meten wij een tijdelijke prothese aan. Later volgt de definitieve gebitsprothese. Een kunstgebit bestaat uit een kunsthars boog met tanden die over het tandvlees in de boven en onderkaak geplaatst wordt. In de bovenkaak heeft de prothese een verhemelteplaat, terwijl het kunstgebit in de onderkaak de vorm van een hoefijzer heeft.

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke gebitsprothese is een prothese die een aantal ontbrekende tanden en kiezen vervangt. Er zijn twee soorten gedeeltelijke kunstgebitten: de frameprothese en de kunststof plaatprothese. De frameprothese rust op een metalen frame dat met behulp van ankertjes op aanliggende tanden en kiezen wordt vastgeklikt. De kunststof plaatprothese bestaat uit een plaatje van kunsthars dat aan bestaande tanden en kiezen wordt bevestigd.

Klikgebitten

Implantaten zijn kunstwortels waaraan uw kunstgebit bevestigd kan worden. De implantaten worden in uw onder- en of bovenkaak geplaatst. Als u al een kunstgebit draagt, kan het zijn dat de prothese door slinkende kaakranden steeds losser gaat zitten, met pijn tot gevolg. Door de gebitsprothese op implantaten te bevestigen zit uw klikgebit voortaan goed vast.

Voor een afspraak bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket kunt u bellen met telefoonnummer 010-4801341.

U vindt onze praktijk aan Harkulo 21/25 in Rotterdam-Zuid.

Call Now ButtonBel nu!