Klikgebit Rotterdam-Zuid

Een klikgebit (ook wel bekend als overkappingsprothese) is een gebitsprothese die op implantaten in uw boven- en/of onderkaak wordt vastgeklikt. Doordat de klikprothese vastzit aan de kaak, wordt praten en eten makkelijker. U kunt het clickgebit eenvoudig zelf uitnemen; bijvoorbeeld om de prothese te reinigen. Bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket in Rotterdam-Zuid kunt u terecht voor het aanmeten en vervaardigen van uw klikgebit. Wij zijn aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Klikgebit of kunstgebit?

Twijfelt u tussen een klikprothese en een kunstgebit? Een kunstgebit zit onbevestigd in de mond. Wanneer u geen tanden en kiezen meer heeft gaan uw kaakranden op den duur slinken. Hierdoor bestaat de kans dat uw kunstgebit los gaat zitten: met pijn en ongemak tot gevolg. De implantaten voor het klikgebit voorkomen of beperken het slinken van de kaakranden. Bovendien blijft uw verhemelte met een overkappingsprothese vrij, terwijl dit bij een kunstgebit niet het geval is.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het plaatsen van een klikgebit werkt tandprothesicus A. Pieket samen met een kaakchirurg en een tandarts-implantoloog. Wij verzorgen het aanmeten en vervaardigen van de overkappingsprothese. De kaakchirurg of de tandarts- implantoloog brengt de implantaten aan. De implantaten zijn vervaardigd van titanium en het duurt ongeveer twee tot vijf maanden voordat het bot vastgroeit om het implantaat. Voor het plaatsten van implantaten is het is belangrijk dat er voldoende kaakbot aanwezig is.

Afspraak aanmeten klikgebit

Bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket in Rotterdam-Zuid maakt u heel eenvoudig een afspraak voor het aanmeten van een klikgebit. Voor een verwijzing kunt u terecht bij uw tandarts. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 010-4801341.

Call Now ButtonBel nu!