Kunstgebit Rotterdam-Zuid

Voor het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit in Rotterdam-Zuid bent u bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket aan het juiste adres. Uw volledige gebitsprothese wordt speciaal op maat gemaakt, zodat het kunstgebit geen pijn of ongemak veroorzaakt. Een kunstgebit is voor buitenstaanders bijna niet te onderscheiden van een echt gebit. Ook voor kunstgebit reparaties en aanpassingen kunt u bij ons terecht. De kosten van het kunstgebit worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Uw volledige gebitsprothese op maat

Voordat begonnen wordt met het trekken van de overgebleven tanden en kiezen, heeft tandprotheticus A. Pieket al afdrukken van uw gebit gemaakt. Deze afdrukken vormen zijn de basis voor het uiteindelijke kunstgebit. U krijgt eerst een tijdelijk kunstgebit. Daarna volgt de definitieve en volledige gebitsprothese. Een kunstgebit bestaat uit een kunsthars boog met tanden over het tandvlees in de boven- en onderkaak. In de bovenkaak heeft het kunstgebit een verhemelteplaat en in de onderkaak heeft het gebit de vorm van een hoefijzer.

Kunstgebit repareren of aanpassen

Na verloop van tijd kan het nodig zijn om uw volledige gebitsprothese te vervangen. Vaak is dit onvermijdelijk vanwege het slinkende kaakbot: dit slinkt door het ontbreken van tand- en kaakwortels steeds verder in. Om te voorkomen dat het kunstgebit los gaat zitten en pijn gaat doen, moet het gebit aangepast worden. Voor zowel aanpassingen als reparaties aan uw kunstgebit kunt u een afspraak maken bij Praktijk A. Pieket.

Verwijzing kunstgebit

Voor een volledige gebitsprothese heeft u geen verwijzing van de tandarts nodig. Wij werken overigens wel nauw samen met uw tandarts of kaakchirurg. Zo verzorgt de tandarts of kaakchirurg het trekken van overgebleven kiezen en tanden. Tandprotheticus A. Pieket is aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Afspraak maken

Bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket in Rotterdam-Zuid maakt u heel eenvoudig een afspraak voor het aanmeten en vervaardigen van een
kunstgebit, alsmede voor reparaties en aanpassingen aan de prothese. Wij informeren u graag over de kosten en mogelijke vergoedingen van uw verzekeraar. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 010-4801341. Onze praktijk is gevestigd aan Harkulo 21/25 in Rotterdam-Zuid.

Call Now ButtonBel nu!