Tandtechniek Rotterdam-Zuid

Tandprothetische Praktijk A. Pieket is uw erkende specialist op het gebied van tandtechniek in Rotterdam-Zuid en omgeving. Wij staan voor u klaar bij het aanmeten en vervaardigen van diverse soorten gebitsprotheses: kunstgebitten, gedeeltelijke protheses en implantaten. Dankzij de hedendaagse prothetische tandheelkunde en implantologie is een gebitsprothese voor buitenstaanders vrijwel niet te onderscheiden van echte tanden en kiezen. De tandprotheticus zorgt ervoor dat de prothese geen ongemak veroorzaakt.

Verwijzing tandprothetische praktijk?

Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing van de tandarts nodig. Voor een gedeeltelijke gebitsprothese of tandimplantaten heeft u deze verwijzing wel nodig. De prothetische tandproteticus werkt nauw samen met andere specialisten op het gebied van tandheelkunde. Zo verzorgt de tandarts of kaakchirurg het trekken van kiezen en tanden. Eventuele tandimplantaten worden aangebracht door de kaakchirurg of tandarts-implantoloog. Tandprothetische Praktijk A. Pieket is aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Soorten gebitsprotheses

Dankzij uitgebreide kennis op het gebied van prothetische tandheelkunde en implantologie biedt de tandproticus deskundig advies over welke prothese het beste bij uw gebit past. Naast het aanmeten en vervaardigen bestaat prothetische tandtechniek ook uit het aanpassen of repareren van de onderstaande gebitsprotheses:

Kunstgebit: een kunstgebit vervangt al uw tanden en kiezen. Tandproteticus A. Pieket meet eerst een tijdelijke gebitsprothese aan. Later volgt de definitieve prothese. Door slinkende kaakbotten kan het zijn dat het kunstgebit op den duur los gaat zitten en vervangen moet worden.

Gedeeltelijk kunstgebit: een gedeeltelijke gebitsprothese vervangt een aantal ontbrekende tanden en kiezen. U kunt kiezen uit een frameprothese en de kunststof plaatprothese. Deze gebitsprotheses komen soms met haakjes om de protheses op hun plek te houden.

Tandimplantaten: een implantaat is een kunstwortel die ervoor zorgt dat uw gebitsprothese keurig op zijn plaats blijft zitten. Op het implantaat wordt een tandprothese of klikgebit geplaatst.

Afspraak tandproteticus

Voor een afspraak bij Tandprothetische Praktijk A. Pieket kunt u bellen met telefoonnummer 010-4801341. U vindt uw specialist in prothetische tandheelkunde aan Harkulo 21/25 in Rotterdam-Zuid.

Call Now ButtonBel nu!